Rólam

Dr. Garan Diána vagyok, csecsemő-és gyermekgyógyász klinikai szakorvos, tanársegéd, gyermekreumatológus-jelölt, a privát életben pedig egy kisfiú anyukája.

Már kisiskolás korom óta segíteni akartam. Lehetőség szerint mindenkinek, akinek szüksége van rá. A segítő hivatások közül az orvoslásra esett a választásom 2001-ben. Hamar, 2003-ban hoztam meg a döntést, hogy gyerekeket szeretnék gyógyítani.

Ekkor a Semmelweis Egyetem Bókay utcai Gyermekklinikáján dr. Körner Anna Tanárnőnél végeztem tudományos diákköri munkámat. Az ő személye és a kezdeti Tűzoltó utcai Gyermekklinikán szerzett gyakorlati tapasztalatok egyértelművé tették az utamat.

2007 óta az autoimmun betegségek ellátását magába foglaló gyermekreumatológia szerelmese lettem. Azóta töretlenül ebbe az irányba masíroztam. 2013 óta a Tűzoltó utcai Gyermekklinika Gyermekreumatológia Részlegén klinikai gyermekgyógyász szakorvos, egyetemi tanársegéd, gyermekreumatológus jelölt vagyok. PhD munkámat a Biológiai terápiák hatékonysága és biztonságossága témában kezdtem el, mely jelenleg szünetel, mivel éppen az anyaság örömeit, mélységeit és magasságait élhetem meg.