Rólam

Dr. Garan Diána vagyok, csecsemő-és gyermekgyógyász klinikai szakorvos, tanársegéd, gyermekreumatológus-jelölt, a privát életben pedig egy kisfiú anyukája.

Már kisiskolás korom óta segíteni akartam. Lehetőség szerint mindenkinek, akinek szüksége van rá. A segítő hivatások közül az orvoslásra esett a választásom 2001-ben. Hamar, 2003-ban hoztam meg a döntést, hogy gyerekeket szeretnék gyógyítani.

Ekkor a Semmelweis Egyetem Bókay utcai Gyermekklinikáján dr. Körner Anna Tanárnőnél végeztem tudományos diákköri munkámat. Az ő személye és a kezdeti Tűzoltó utcai Gyermekklinikán szerzett gyakorlati tapasztalatok egyértelművé tették az utamat.

2007 óta az autoimmun betegségek ellátását magába foglaló gyermekreumatológia szerelmese lettem és ez az érzés azóta is tart. 2013 óta a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán klinikai gyermekgyógyász szakorvosként, egyetemi tanársegédként végzem a hivatásom, a gyermekreumatológia munkacsoport tagja vagyok.

Édesanyává 2018-ban váltam, majd a felhőtlen kisgyermekes időszakért megküzdve  egyre fontosabbá vált számomra, hogy ebben az életszakaszban más anyákat is támogathassak tudásommal és empátiámmal. Így hoztam létre a baba-kisgyermek altatással, mozgásszervi panaszokkal, általános gyermekgyógyászati kérdésekkel kapcsolatos információkat megosztó blogomat, valamint vágtam bele a baba altatási tanácsadásba.